Meld je aan

De Hof ligt aan de Markt in Roosendaal, de plek waar Roosendaal is ontstaan.

 

In 1268 werd er op de plek waar nu de Sint-Janskerk staat een kapel opgericht door mensen die in de gehuchten Kalsdonk, Langdonk en Hulsdonk woonden.

Ze vonden het lopen naar de kerk in Nispen te tijdrovend en ‘mind you’ daarbij was het in die tijd ook een gevaarlijke onderneming over de modderige zandpaden. Met het bouwen van de kapel ontstond een nieuw middelpunt voor de 3 gehuchten: Het ontstaan van Roosendaal.

 

Roosendaal ontwikkelt zich vanuit de Markt en de drie historische linten.

 

(Hulsdonksestraat, Kalsdonksestraat en Raadhuisstraat), met de Markt als centraal punt van samenkomst.

Net als toen zijn ook nu alle denkbare voorzieningen op loopafstand bereikbaar. Winkels, detailhandel, horeca, kunst & cultuur, openbaar vervoer, stadsparken, sport accommodaties, etc… Altijd dichtbij. De snelwegen A58, A17, A16 en de A4 zijn binnen 5 mintuten bereikbaar.

Tot slot is Roosendaal winkelstad bij uitstek.

Naast landelijke ketens zijn er veel regionale en lokale speciaalzaken, winkeltjes en boetiekjes. Het gezellige stadscentrum met aansprekende winkelcentra als De Roselaar en De Passage. Voeg daar nog het internationale McArthur Glen Designer Outlet Roosendaal aan toe en het plaatje is compleet, alles wat een winkelhart begeert.